Boldur

Home » Locatii » Boldur

 

 

Din punct de vedere cronologic, acesta reprezintă ultimul dintre cei trei poli de producție în care se împarte activitatea companiei. Intrat pentru prima dată în producție în anul agricol 2015/2016, este cel mai evident exemplu de activitate productivă legată de mediul natural.

A fost din primul moment o provocare legata de exercitarea unei activități agricole profesionale pe un teritoriu semi-deal, înconjurat și intersectat de păduri, pășuni și o serie întreagă de elemente naturale și caracteristice care meritau să fie conservate.

Suntem foarte mulțumiți de ceea ce am reușit să realizăm efectuand intervenții de îmbunătățire a terenurilor direcționate și integrate cu mediul natural care ne-au permis îmbunătățirea semnificativă, nu numai a randamentelor de producție, ci și a drumurilor interne și a eficienței rețelei de canale existente  care se afla într-o stare de abandon total.

Decizia de a adopta imediat metoda agriculturii ecologice cu renunțarea in consecinta la utilizarea produselor chimice pentru combaterea buruienilor și dăunătorilor a făcut foarte dificilă recuperarea mai multor zone de teren arabil a căror gestionare anterioară s-a redus la praguri de neproductivitate. Doar prin aplicarea asiduă a prelucrării mecanice, atât în ​​pregătirea solului, cât și în cultivare, combinată cu alegerea unor rotații adecvate, ne-a permis să întreprindem un proces de îmbunătățire și recuperare generală, cel puțin parțial, din zonele cele mai afectate.

În prezent putem spune că suntem în măsură să obținem performanțe de producție mai mult decât acceptabile, în ciuda faptului că am menținut contextul naturalistic înconjurător aproape neschimbat.

Totuși, din punct de vedere logistic, trebuie subliniat faptul că, în serviciul acestui teren de peste 1500 de hectare mai mult sau mai puțin împărțit în mod egal pe comunele Darova și Boldur, există o bază funcțională echipată cu depozite autorizate pentru depozitarea cerealelor, având o capacitate totală de aproximativ 6.000 tone. Un uscător și un cântar sunt, de asemenea, conectate la depozite și în structură există și un depozit pentru depozitarea temporară a produselor și semințelor, precum și un mic atelier mecanic capabil să efectueze întreținerea normală a vehiculelor și reparații mici.

Agricola Alba a aderat la standardul ProTerra
Noutati AGRICOLA ALBA
11 / DEC
Începând din iulie 2019, Agricola Alba a aderat la standardul ProTerra al cărui obiectiv este promovarea bunelor practici agricole, protecția zonelor cu o valoare ridicată de conservare, a mediului și a biodiversității în general, a muncitorilor și a comunităților rurale, prin conectarea ofertei cu cerearea de produse non-OMG cu trasabilitate deplină. Suntem mândri de rezultatul pe c...
TELEFON LU-VI: 09-18
(+40) 799 784 209
LOCATIE AGRICOLA ALBA
Dumbrava, 391, jud. Timis, Romania
EMAIL
contact@agricolaalba.ro
LinkedInYoutube
© Copyright 2023 AGRICOLA ALBA
Web design by Royalty